DEKSTATION 

Bij ons kunt u terecht wanneer u, uw merrie wilt laten dekken door een van onze onderstaande KFPS dekhengsten. Tevens bieden wij professionele veterinaire begeleiding waarbij het eventueel mogelijk is om uw merrie bij ons te stallen gedurende de dekking.

Voorwaarden en tarieven

 U kunt dagelijks tot 9.30 uur sperma telefonisch bestellen, waarbij uw merrie dezelfde dag geïnsemineerd zal worden.

 Tot half augustus K.I. aan huis, daarna in overleg

 Bij de eerste inseminatie dient het papier of paspoort (het liefst een kopie) van de merrie met de juiste adresgegevens aanwezig te zijn, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan bij de registratie van de dekking.

 Het dekgeld kunt u vinden op onderstaande pagina bij desbetreffende hengst.

  In de noordelijke provincies insemineren wij uw merrie aan huis. Buiten deze provincies worden er transportkosten in rekening gebracht. Dit betreft €36,00 exclusief BTW per verzending in Nederland.

 Is uw merrie gust? U krijgt 30% reductie op het dekgeld voor het volgende jaar.

 Stalling is mogelijk waarbij veterinaire begeleiding aanwezig is, de veterinaire begeleidingskosten komen ten laste van de merriehouder. De stallingskosten zijn € 10,- per dag

 Inseminatie, vervoer en/of verblijf van de merrie/veulen is voor rekening en risico van de eigenaar

 

TEUN 505

TEUN 505 SPORT AAA        

Afstamming:

Bartele 472 x Rindert 406

Geboortejaar:

2014

Stokmaat:

1,66 meter

Prestaties: 

 Kampioen jonge hengsten HK 2021

 Sportpredicaat behaald, momenteel succesvol in de Prix. St. Georges 

 Reserve kampioen jonge hengsten HK 2022  

Teun 505 is afkomstig uit de bekende stam 50, zijn moeder Richt fan Lutske Peinjum (v. Rindert 406) is een ster preferente merrie, zijn grootmoeder is een Model Sport en Preferente merrie van Fabe 348 en zijn overgrootmoeder is de beroemde Feitse 293-dochter Setske F.  Setske F. is Ster, Preferent en Prestatie, heeft maar liefst 13 Ster nakomelingen en is de moeder van de Preferente Beart 411. Teun 505 scoorde tijdens het Centraal Onderzoek driemaal uitzonderlijke scores, waarbij alle scores boven de 83 punten uitkwamen. Teun 505 kenmerkt zich door zijn zeer luxe uitstraling, opwaartse bouw en goede bewegingstechniek.

De veulens van Teun 505 vallen positief op door hun zeer luxe en ras typische uitstraling. Ze zijn opwaarts gebouwd en hebben prachtige hoofdjes. Ook in de beweging presenteren de veulens hun goed. Krachtige stap met veel lengte en in de draf tonen ze veel souplesse en bewegingstechniek.

Teun 505 is erg fijn in de omgang waarbij hij in het werk zeer leergierig is en graag voor je wil werken, waarbij hij veel talent heeft voor de hogere sport.

 Teun 505 kan zowel rastype, model, beweging, instelling en bewerkbaarheid verbeteren binnen de fokkerij.

Teun 505 is vrij van waterhoofd- en dwerggroei gen.

Het dekgeld van Teun 505 bedraagt €1100,- excl. BTW en eventuele verzendkosten


HERRE 524

HERRE 524 AAA

Afstamming:

Nane 492 x Reinder 452 

Geboortejaar:

2018

Stokmaat:

1,65 meter

Prestaties: 

  Kampioen jonge hengsten HK 2022  & algemeen kampioen 202

 Reservekampioen jonge hengsten HK 2023

 
Herre 524 is een zeer luxe en modern gelijnde hengst met een prachtig front en beschikt over hard en droog beenwerk. Opvallend is zijn leergierige en meewerkende karakter en toont dit in alle disciplines. Ook opvallend is zijn goede en snelle gebruik van zijn achterbeen.

Herre 524 is afkomstig uit stam 15. Deze stam staat bekend als een sterk bewezen preferente sportlijn, zijn grootmoeder Wietske fan Hylpen (v. Onne 376) is een model- sport merrie en is een halfzus van Eise 489! Hun moeder; Lieke fan Hylpen (v. Olof 315) is een ster preferente prestatie merrie!

  Herre 524 kan omschreven worden als een zeer luxe en opwaarts gebouwde hengst met een meewerkend en werkwillig karakter. Die zowel ruiter als menner en zeer goed gevoel geeft. In zowel draf als galop toont hij opwaartse bewegingen met een opvallend sterk achterbeen gebruik. 

 Herre 524 kan zowel rastype, model, instelling en snelheid & kracht in het achterbeen gebruik verbeteren binnen de fokkerij

 Herre 524 is vrij van waterhoofd- en dwerggroei gen.

Het dekgeld van Herre 524 bedraagt € 1100,- excl BTW en eventuele verzendkosten

MENNE 496

 MENNE 496 SPORT AA  

Afstamming:

Norbert 444 x Beart 411

Geboortejaar:

2012

Stokmaat:

1,68 meter

Prestaties: 

 Goedkeuring op afstammelingen 

 Sportpredicaat behaald, waarbij momenteel Z2 + 10 winstpunten 

 2022 goedkeuring zoon Jorke 532

en duurzame moederlijn, zijn vader is de 3-voudig hengstenkeuring Kampioen Norbert 444 preferent. Zijn moeder is de ster preferente Nynke fan ’t Skânswyke en zij stamt af van de preferente hengst Beart 411. Ze is een 1e premie stermerrie AAA,  met al 6 sterwaardige nakomelingen, waaronder Menne 469 en een Modeldochter.

Menne 469 kan omschreven worden als een zeer correct gebouwde hengst met veel duurzaamheid. Heeft een zeer vriendelijk en meewerkend karakter en toont kracht in alle drie gangen.

Met een ster percentage van bijna 50%, scoort Menne 469 ruim voldoende in exterieurvererving, waarbij hij sterk verbetert in bouw en beenwerk. Zijn nakomelingen presteren zowel in de aanleg testen als op het keuringsveld. Afgelopen jaar tijdens de CK stonden er meerdere nakomelingen in de kampioenskeuring en werden er vele nakomelingen ster verklaard tijdens de eerste bezichtiging.

  Menne 496 kan zowel exterieur, beweging, model en duurzaamheid verbeteren binnen de fokkerij.

 Menne 496 is vrij van waterhoofd- en dwerggroei gen.

Het dekgeld van Menne 496 bedraagt € 950,- excl BTW en eventuele verzendkosten

Copyright @ 2020. Stal Fan de Kadyk | KVK: 01142393