Over ons

Uit liefhebberij komen wel vaker mooie dingen voort. Zo ook bij ons op ‘Stal fan de Kadyk’. Harrie en Hennie de Boer die vanaf de jaren ’70 met veel plezier met het Friese paard fokken, hebben ook hun zoon Tsjalling enthousiast gemaakt.  Nadat Tsjalling twee jaar de opleiding veehouderij heeft gevolgd, was het duidelijk dat dit niet zijn toekomst zou zijn; hij wilde verder in de paarden. Met behulp van zijn ouders is inmiddels een professioneel paardenbedrijf opgebouwd.

De plannen lagen er toen Tsjalling rond 18 jaar oud was, echter is het bedrijf pas echt uit de grond gekomen rond het jaar 2010. Naast eigen fok- en sportmerries werd er ook een begin gemaakt met de pensionstalling. Begonnen met 24 paardenboxen en een binnenrijbak, was al snel duidelijk dat er uitbreiding moest komen om zo meer plek te creëren voor de training- en keuringspaarden. Ook moest er een opfokstal gerealiseerd worden. Dit werd in 2012 gerealiseerd toen er een complete stal bijgebouwd werd. Alles werd zelf gebouwd door Harrie, Tsjalling en hulp van vrienden. Op eigen kracht werd er nog een rij spanten langs de bestaande stal gebouwd. Er kwamen 56 boxen bij, waarbij de doorloop meer licht en ruimte kreeg. De jaren erna volgden een stapmolen, overdekte longeercirkels en grote paddocks.

Vanaf het begin tot heden is het bedrijf volop in ontwikkeling,  er zal altijd gekeken worden waar het nog beter kan en hierbij zal de liefde voor het Friese paard nog altijd voorop staan.

Copyright @ 2020. Stal Fan de Kadyk | KVK: 01142393