MENSO 542 AAA

Menso 542 is jeugdige, rastypische en indrukwekkend bewegende hengst. Hij beschikt over veel natuurlijke balans en goede instelling. Hij kan goed schakelen met een actief achterbeengebruik en een mooi ruim voorbeengebruik.

Menso 542 is een allround gebruikspaard en blinkt in alle disciplines uit gezien zijn mooie scores in het Centraal Onderzoek. Menso 542 liet drie zeer goede proeven zien waardoor hij ook driemaal is beloond met een tripe A score waarbij hij zelfs het hoogste cijfer (88,5 punten!) voor het zadelexamen kreeg van alle driejarige hengsten. Menso 542 heeft ook veel aanleg in de aangespannen disciplines. Hij loopt met veel front en een goede buiging in het achterbeen en toont daarbij veel zweefmoment.

Menso 542 komt uit een zeer predicaatrijke merrielijn, hij heeft veel Preferent bloed in zijn afstamming, Zijn moeder is de welbekende Modelmerrie Juwiel H. fan Lutke Peinjum Model Sport Prestatie AA (Tsjalle 454) die niet alleen als fokmerrie succesvol is maar ook haar mannetje staat in de sport en dit ook meegeeft aan haar nakomelingen. 

Menso 542 kan ingezet worden om jeugduitstraling, luxe, instelling, balans, bewerkbaarheid en beweging te verbeteren.

Menso 542 is vrij van waterhoofd- en dwerggroei gen. 

Het dekgeld van Menso 542 bedraagt €1200,- excl. BTW en eventuele verzendkosten

Copyright @ 2020. Stal Fan de Kadyk | KVK: 01142393