TRAINING

 Keuringsklaar maken
Al sinds jaar en dag kunt u bij ons terecht voor het professioneel klaarmaken van uw Friese paard voor een keuring. Wij kunnen uw (jonge) paard keuringsklaar maken voor zowel een stamboekkeuring, fokdag als voor de hengstenkeuring. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat er van een paard verwacht wordt op de keuring en in overleg met u als eigenaar zal gekeken worden welke duur en manier van trainen het optimale uit uw paard zal halen. Dit hangt uiteraard ook samen met de conditie waarin uw paard aangeleverd wordt. Wij werken samen met een deskundige hoefsmid en hebben eventueel veterinaire begeleiding waardoor uw paard in topconditie voor de dag zal verschijnen. Wij hebben door de jaren heen meerdere fokdag-kampioenen mogen trainen maar ook successen weten te behalen op zowel de KFPS Centrale Keuring als de KFPS Hengstenkeuring en gaan altijd voor het beste resultaat!

IBOP
Wanneer u de kansen van uw paard op een Ster-, Kroon- of Modelpredikaat wilt verhogen, maar wellicht ook uw foklijn wilt optimaliseren kan het afleggen van IBOP proef hierin positief aan bijdragen. Wij kunnen uw paard klaarmaken voor een IBOP proef, zowel aangespannen als onder het zadel, zodat er kan worden deelgenomen aan een men-, tuig-, of zadelproef. Uw paard dient minimaal 4 jaar oud te zijn om deel te kunnen nemen aan een IBOP.  Zowel merries als hengsten en ruinen kunnen een IBOP proef afleggen.

Wedstrijdsport
Naast de IBOP proef kunnen wij uw paard ook uitbrengen in de wedstrijdsport. Dit kan zijn om het sportpredikaat te behalen, waardoor eventueel uw voorlopig kroon en/of model merrie het definitieve predikaat kan ontvangen.  Maar ook wanneer u uw paard wil verkopen, of wilt dat uw paard ervaring op doet, kunnen wij dit voor u verzorgen. Wij kunnen uw paard zowel in de discipline mennen, tuigen, als dressuur onder het zadel uitbrengen in de wedstrijdsport. Wij hebben verschillende ervaren ruiters, amazones en menners in dienst zodat wij de juiste match voor uw paard kunnen maken.

Beleren
Ook wanneer uw (jonge) paard nog niet klaar is voor een IBOP of de wedstrijdsport kunt u bij ons terecht : het paard kan bij ons zowel onder het zadel als voor de kar worden beleerd.
Normaliter kunnen wij in 4 weken tijd uw paard beleren. Wilt u dat uw paard voor beide disciplines wordt beleerd (zowel onder het zadel als voor de kar), dan neemt dit gemiddeld 6 weken in beslag. Natuurlijk kan uw (jonge) paard zolang worden doorgereden als u wilt, eventueel kan deze ook op de wedstrijd worden uitgebracht. Wij houden van een afwisselende training, zo gaan wij dan ook regelmatig met de paarden de openbare wegen op, op deze manier raakt uw paard tegelijkertijd vertrouwt met het verkeer

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op   

Copyright @ 2020. Stal Fan de Kadyk | KVK: 01142393